Editie #23 – maandag 31 augustus 2015

Een korte weekflits deze week. Maar niet minder waardevol. Enjoy!

#merk-en-markt
  • SNS. De winst van SNS is in het eerste halfjaar van 2015 gestegen, meldde de bank vorige week (FD). Volgens bestuursvoorzitter Gerard van Olphen heeft de rel rond de salarisverhogingen bij ABN AMRO gezorgd voor duizenden extra overstappers naar SNS en zusje ASN (NOS).
  • McWhopper. Burger King nam vorige week het initiatief om aartsrivaal McDonald’s uit te nodigen om de ‘burger wars’ voor één dag te stoppen en samen, ter ere van Peace Day, iets unieks te maken. De McWhopper. Inmiddels heeft McDonald’s gereageerd. Great cause, maar nee. Gemiste kans?
#tech
  • Ad-blocker. Apple gaat het mogelijk maken om ad-blockers te gebruiken in de mobiele versies van Safari, zodat gebruikers advertentievrij kunnen surfen. Dat is schrikken voor websites die afhankelijk zijn van (mobiele) advertentie inkomsten. Voor anderen is het een kans, zoals voor twee Nederlandse scholieren die zelf een ad-blocker ontwikkelden voor iOS9.
  • Snapchat. Stel je voor. Je bent 24 en het bedrijf dat je hebt opgericht wordt geschat op $15 miljard. Een journalist vraagt naar je toekomstvisie. “These are the kinds of questions I hate, dude.” Om vervolgens uit te leggen hoe Snapchat de wereld van digitaal adverterenop z’n kop gaat zetten.
  • 1 miljard. Afgelopen maandag was de eerste dag dat Facebook door meer dan 1 miljard mensen op één dag gebruikt werd. Dat meldde Mark Zuckerberg vol trots in een Facebook post (waar anders).
  • Virtual Discovery. Discovery Channel investeert in Virtual Reality.
#onsvakinverandering
  • Ad Agency Bingo. Mensen bij bureau’s zijn en praten best raar. Zeker als je als junior voor het eerst bij een bureau binnenkomt valt dat op. Sam Bartos (een jonge creatief) schrijft er een blog over en kwam vorige week met Ad Agency Bingo. Heheh.
  • Design Thinking. De baas van wereldberoemd designbureau IDEO, Tim Brown, heeft een interessante visie op de rol design in business en maatschappij.
Advertenties
Editie #23 – maandag 31 augustus 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s