Editie #7 – maandag 13 april 2015

Yes. Geen zorgen, daar is ‘ie weer. Right on time en met veel aandacht speciaal voor jou gefilterd uit het overweldigende aanbod. Supersubjectief maar juist daarom (wellicht) de moeite waard.

#merk-en-markt
  • Zorgverzekeraars. Virtual reality in de zorg. Wie had dat gedacht? Het schijnt dat de Oculus Rift zich prima leent voor de behandeling vanpatiënten met angststoornissen. Ook wordt er gewerkt aan Koko een social networking app voor mensen die leiden aan depressie. En in de NYTimes een artikel over zorgverzekeraars die premiekorting geven in ruil voor persoonlijke gegevens over voeding, beweging, sport. En in NRC gaan drie voorlopers in de zorg in discussie over de toekomst: ‘Zo ziet de zorg er straks uit’.
  • Supermarkten. Aldi en Lidl groeien double-digit in de UK, ten koste van het middensegment. Het supermarktlandschap verandert.
  • Online recruitment. Steeds meer vacatures via twitter, meldt Emerce.
  • Banken. Bas Heijne schrijft over de spanning tussen banken en de maatschappij, nu naar aanleiding van het voornemen van ING om een heel leger flexwerkers naar huis te sturen, net voor een nieuwe wet ingaat die hun positie moet verbeteren. Ook in NRC een stuk van Joris Luijendijk waarin hij stelt dat bankiers in een amoreel universum leven.‘Ethisch gedrag is gedrag waarbij geen wetten worden overtreden.’  Ookdit interview van vrijdag met AFM-baas Merel van Vroonhoven gaat in op de verhouding banken / maatschappij. ‘Mensen willen dat financiële instellingen laten zien dat ze begrijpen dat ze een maatschappelijke taak hebben’.
  • FashionMiss Etam is in nood, dreigt het af te leggen tegen goedkope én luxe winkels. Weer een voorbeeld van het middensegment in het nauw. Met Wehkamp gaat het goed daarentegen. Eigenlijk best logisch:‘klanten mogen hun slaapkamer als paskamer gebruiken’.
#tech
#onsvakinverandering
Advertenties
Editie #7 – maandag 13 april 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s